De persoon achter de camera

Wie ben ik, wat doe ik, wat inspireert me?

gezinsfotografie

DESImage…Ik leg graag de nadruk op de eerste 4 letters. Het zijn de initialen die verwijzen naar mijn echte naam: Deconinck Sigrid

Mijn supporters:

Ik huwde in 2005 met Tom en ondertussen ben ik trotse mama van Tibe, Lente, Joppe en Warre.  3 zonen van 16, 11 en 8 jaar die heel graag voetballen en een dochter van 13 die zich wekelijks uitleeft op de turnmat en al eens een fototoestel vastneemt (dank u dochterlief voor deze foto’s!) Taxi mama draait dikwijls overuren. Misschien voor velen onder jullie heel herkenbaar. 

Ik zorg voor mijn gezin, dat betekent  dus ook voor Maro, mijn trouwe viervoeter en loopmaatje, Oskar en Mokkemie, mijn knuffelpoezen, 3 wollige schapen, Kip en Hen (spreekt voor zich) en een bazige haan, genaamd Patrick.

Mijn carrièreswitch

Ik ben pediatrisch verpleegkundige van opleiding en heb een 15-tal jaar gewerkt in het Jan Ypermanziekenhuis waarvan de laatste jaren uitsluitend nachtdienst. Ik heb een klik met kinderen en dat uit zich ook opnieuw in de tak van fotografie die ik heb gekozen.

Lang voor DESImage, nam ik reeds tal van foto’s. Oh my god!  Als ik deze er nu terug bijneem… Echt niet te doen! Maar…ze zijn er wel. Hoe onscherp, affreus van kleur en megaslecht gekadreerd dan ook…, ze zijn er en dat is nu net het toffe aan foto’s. Ze halen écht wel de herinneringen naar boven. Ook deze die soms heel ver in het geheugen zitten verstopt. 

En toen had ik opeens die spiegelreflexcamera!! Gekozen uit een spaarpuntenprogramma ( er stond eigenlijk voor de rest niks in de lijst die mijn aandacht trok, dus zat er niet veel anders op…) De talloze knopjes en functies van dat toestel intrigeerden me uiteindelijk wel en in 2016 volgde ik een reeks lessen. Ik had mijn uitdaging gevonden en die drang naar altijd dat ietsje meer willen kunnen, mijn grenzen willen verleggen, groeide en groeide en is er nog steeds.

Omdat ik ondertussen ook meer en meer administratieve taken voor mijn man op mij nam (Tom is zelfstandig loodgieter en zot van alles wat landbouw betreft) , kwam de combinatie nachtdienst- huishouden- papierwerk en fotografie wel lastig.

Na veel wikken en wegen tijdens mijn loopbaanonderbreking, heb ik de knoop doorgehakt en ben ik gestopt in het ziekenhuis. Een lastige beslissing die ik nam aan het begin van het C-tijdperk. Van een dubbel gevoel gesproken…niemand die toen wist wat ons allemaal nog te wachten stond. Ik heb nu een vorm van rust gevonden en dat komt alles en iedereen en vooral mezelf alleen maar ten goede.

Mijn karakterkantjes

De positieve reacties, de evolutie die ik bij mezelf ervaar en het gelukkig maken van mijn klanten, geven mij enorm veel voldoening maar ergens diep vanbinnen is er dan toch ook steeds weer die onzekerheid.

Jawel, this is me too: chill on the outside, a little bit nervous on the inside. Een karaktertrekje die er altijd wel zal blijven, denk ik. 

Ik kan nogal vastberaden zijn (koppig klinkt zo negatief). Tom vindt dit soms niet zo tof, maar het heeft me ook wel al gebracht waar ik nu sta. Opgeven staat niet echt in mijn woordenboek. The quote: “hard work beats talent, if talent doesn’t work”, staat hier misschien wel op zijn plaats.

Ik heb het hart op mijn tong. Ik kan wel een flapuit zijn en dat leidt soms tot grappige situaties tijdens een shoot. Beroepsgeheim ken ik daarentegen maar al te goed! 

Kort samengevat:

Fotografie is mijn passie. Wat cliché, maar het is gewoon zo.  Het is en blijft een groeiproces voor mij en ik vind het volgen van bijscholingen op dat vlak dan ook heel belangrijk.

Mijn doel

Ik streef naar die toffe klik met mijn klanten waardoor ik pure en ongedwongen beelden kan afleveren.  Iedere shoot is en blijft voor mij uniek en ik hoop dat ik nog voor veel mensen mooie herinneringen mag vastleggen! 

Liefs,

Sigrid

Close

Sigrid Deconinck

Waterstraat 71

8980 Zandvoorde

 

BE 0680.385.516

0477/29.99.16

Volg mij

Mail mij

info@desimage.be